Wij telen duurzaam op kwaliteit en vraag uit de markt. Zo zijn we flexibel, hebben we geen onnodige voorraden en houden we de mogelijkheid om tijdens piekmomenten de productie op te schalen om aan de verhoogde vraag naar verse paddenstoelen, champignons en mixproducten te kunnen voldoen.
Wekelijks wordt een aantal cellen gevuld met een uitgebalanceerde voedingsbodem die bestaat uit een compostmix van stro, kippenmest, paardenmest, gips en water waarin champignonsporen zijn aangebracht en daarbovenop een laag veengrond.
Tijdens de teelt wordt in de cellen een herfstklimaat gerealiseerd. Aanvankelijk wordt een warm, vochtig klimaat nagebootst waarin de champignonsporen door de toplaag gaan groeien en als het ware een web (mycelium) vormen op de veengrond. Als er voldoende mycelium op de grondstof aanwezig is, wordt de temperatuur verlaagd. Het mycelium reageert hierop door zich samen te trekken en knoppen te vormen. Deze knoppen groeien uit tot champignons of paddenstoelen.
Elke champignon wordt met de hand geplukt en het voetje wordt op de juiste maat afgesneden. De geoogste champignon wordt afhankelijk van de vraag van de klant los in een kratje of in een schaaltje naar keuze gelegd.
Paddenstoelen die in schaaltjes liggen en verpakt moeten worden, gaan naar de verpakkingsafdeling. Hier wordt elk bakje gecontroleerd op gewenst gewicht en kwaliteit en vervolgens voorzien van topseal, folie of deksel met hierop de juiste etiketten. Vervolgens worden de verpakte paddenstoelen in bakken of dozen op de pallet geplaatst, klaar voor aflevering.
Met onze gekoelde bus en vrachtwagen brengen wij onze (verpakte) champignons en paddenstoelen rechtstreeks naar de klant.
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!